Posledný kus

Oratóriumi emlékiratok

Bežná cena: 7,10 €
Naša cena: 1,00 € Ušetríte 86% (6,10 €)
Pre členov Knižného klubu: 0,28 € Ušetríte 96% (6,82 €)
Autor: Bosco János
EAN: 9789639956261
Vydavateľstvo: Don Bosco Kiadó
Počet strán: 258
Formát: 173 x 243 mm
Väzba: kemény kötés
Dostupnosť: Skladom

Ez a különleges dokumentum, ami egyszerre önéletrajzi visszaemlékezés a fiatalok szentjének tollából, lelkiségi olvasmány, nevelési kézikönyv és szórakoztató anekdotafüzér is.

Egy rövid részlet a könyvből, amely egy Torino környéki vasárnapi kirándulást elevenít fel a gyerekekkel, jól érzékeltetve egy vidám szalézi kirándulás hangulatát (ami mit sem változott az idők során és a földrajzi környezet sem befolyásolja):

„Ahogy a bazilikához vezető emelkedő aljára értünk, egy aranyos lovacskát találtunk ott felnyergelve, amelyet Anselmetti atya, a templom plébánosa küldött elénk. Ott találtam egy levélkét is, melyet az előreküldött Borel teológus írt nekem: „Jöjjön nyugodtan drága fiainkkal együtt, ne aggódjék, a leves, a hús, a bor, minden készen áll.” Én erre felszálltam a lóra és hangosan felolvastam ezt a levelet. A gyerekek mind körém gyűltek és az üzenet hallatán boldogan tapsoltak, ujjongtak, énekeltek. Aztán húzgálni kezdték a ló fülét, mások az orrát vagy a farkát, egyre lökdösve hol a szegény lovat, hol a rajta ülőt. A szelíd lovacska nagyobb türelemmel viselte mindezt, mint akit a hátán hordozott. A nagy zűrzavar kellős közepén zenekarunk – mely egy csörgődobból, egy trombitából és egy gitárból állt – is rákezdett. Teljesen hamisan játszottak, de zenéjük a fiúk hangjával összeolvadva csodálatos harmóniát alkotott.”

Do nákupu za  €, kedy máte poštovné zdarma (pri spôsobe dopravy „Poštou 2. trieda“ a „Platba prevodom“) Vám chýba  €

Komentáre

Žiadny príspevok
Pridať komentár